31.7.2017 / Gösterim Sayısı : 186

Fırıncılara Hijyen Eğitimi Verildi

#gıda fırıncı eğitim

​Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında yapılan protokol gereğince fırınlarda çalışan personele yönelik temel gıda hijyen eğitimi Muğla'da başladı. Menteşe, Milas ve Bodrum İlçelerinde başlayan eğitimler tüm ilçelerde de devam edecek. Menteşe İlçesinde gerçekleşen eğitim toplantısında Muğla Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığından Genel Sekreter Hamza Bağlı, Muğla Yiyecek Maddeleri Yapan ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Necdet Çokhamur konuşma yaptı. Eğitim toplantısı açılışına katılan Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şakir Fırat Erkal fırınlarda çalışanlara yönelik verilen hijyen eğitiminin gerek fırıncılar açısından gerekse tüketici açısından önemli olduğuna değindi. Ayrıca ekmek israfının önüne geçilmesinin milli ekonomiye sağlayacağı faydaya da değinen Erkal, israfın önüne geçilmesinin tüketici ve fırıncılar için de önemli olduğunu söyledi. Tüm ilçelerde devam edecek olan eğitimin hayırlı olmasını dileyerek eğitim sonrası yapılacak sınav sonucu verilecek belge olmadan fırınlarda çalışmanın mümkün olmadığını ve bu eğitimin fırınlarda çalışan tüm personel için çok önem arz ettiğini söyledi. İzmir Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Gıda Birliği Gıda Birim Müdürü Yusuf Vangöl ve Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yen Şube Müdürü Yıldırım Yurdusev eğitimi verdi. 

''