T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Muğla’da Su Ürünleri Konusunda Çalışmalara Bir Yenisi Daha Eklendi.

Yayın Tarihi : 23.03.2017

Ekosistem Yaklaşımlı Balıkçılık Yönetimi Uygulaması konusunda paydaşlar bir araya geldi.

Gökova Körfezi Balıkçılığı Projesi 2. Pardaş Toplantısı 15-16 Mart 2017 tarihlerinde Ula İlçesi Akyaka Yücelen Otelde gerçekleştirildi. Dünya Gıda Örgütü'nün (FAO) Doğu Akdeniz'de yürüttüğü EastMED projesi kapsamında Mısır, Lübnan, Tunus ve Türkiye 'de balıkçılıkta ekosistem yaklaşımını dikkate alan yönetim planları hazırlanması üzerine çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda birincisi 19-20 Şubat 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen Gökova Körfezi Balıkçılığı '' Projesi'nin, II. Paydaş Toplantısı 15-16 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilerek tamamlandı.

Toplantı, Dünya Gıda Örgütü (FAO), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Ula İlçe Gıda Tarım e Hayvancılık Müdürlüğü, Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Akdeniz Su Ürünleri ve Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü, SÜR-KOOP, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Akdeniz Ünivesitesi Fen Fakültesi, Akdeniz Koruma Derneği, S.S. Akyaka Su Ürünleri Kooperatifi, S.S. Akçapınar Su Ürünleri Kooperatifi, S.S. Sarnıç-Akbük Su Ürünleri Kooperatifi, S.S. Göcek İnlice Su Ürünleri Kooperatifi olmak üzere toplam 17 kurumdan, 35 katılımcı ile gerçekleştirildi.

Toplantı kapsamında birinci gün, açılış konuşmalarının ardından Ekosistem Yaklaşımlı Balıkçılık Yönetimi sürecinin kısa tanıtımı, FAO-EastMED ve diğer ülkelerde Ekosistem Yaklaşımlı Balıkçılık Yönetimi projelerinin tanıtımı ve Gökova Ekosistem Yaklaşımlı Balıkçılık Yönetimi raporu tanıtımı gerçekleştirildi. Toplantının geriye kalan bölümünde Gökova Ekosistem Yaklaşımlı Balıkçılık Yönetimi için hazırlanan temel rapor üzerinde katılımcılar ile görüş alış verişi gerçekleştirilerek katkılar sağlandı.

Toplantının ikinci gününde Ekosistem Yaklaşımlı Balıkçılık Yönetimi sürecinde öncelikli konuların belirlenerek,  üzerinde katılımcılar ile birlikte görüş alış verişi yapılarak çalışmalar rapora alındı.