Gıda kontrol ve denetim hizmetlerini yürüterek güvenilir gıdanın tüketiciye ulaştırılmasında aktif rol oynayan kontrol görevlilerimizle İl Müdürlüğümüzde bir toplantı gerçekleştirildi.
2018 yılının genel değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda ayrıca gıda kaynaklı vaka/salgın ve TAPDK konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıya katılan İl Müdür Yardımcısı Enver AYDIN 2018 yılına ait hedeflediğimiz gıda denetim verilerine ulaşıldığını vurgulayarak 2019 yılında da aynı özverili çalışmayla başarılı bir yıl geçirilmesi temennilerinde bulundu.
Gıda ve Yem Şube Müdürü Yıldırım YURDUSEV' in 2018 yılının genel bir değerlendirmesini yaptığı sunumunda; "Muğla genelinde 16343 işletme bulunduğu, toplam 24924 denetim yapıldığı ve 1771 numune alındığından" bahsetti.
Gıda Kaynaklı Vaka/Salgın Prosedürüne dair sunum yapan Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli mühendis Ayşe UĞUR zehirlenme ihbarı alındığında izlenecek yollar ve bir daha tekrarlamasını engellemeye yönelik çalışmalara dair bilgilendirme yaptı. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun kapatılmasıyla kurumumuzun görev alanına giren konular ve mevzuatla ilgili Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli mühendis Yücel KARA yaptığı sunumda bu konuda karşılaşılan sıkıntılara değindi, ayrıca il genelinde yapılan uygulamalarda birlikteliği sağlamak amacıyla görüş ve önerilerde bulunuldu.