5996 sayılı Sayılı Kanun kapsamında yürütülen gıda kontrol ve denetim hizmetlerinin değerlendirilmesi, Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği hakkında eğitim gerçekleşti. Bilgi alışverişinde bulunulması amacıyla İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen eğitime her ilçeden gıda işlerinde aktif görev alan 32 personelin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya katılan İl Müdürü Ş. Fırat Erkal İlimizde bir önceki yıla oranla 2017 yılında gıda denetimlerinin arttığını söyleyerek gıda hizmetlerinin Müdürlüğümüz için önem arz ettiğini vurguladı. Gıda ve Yem Şube Müdürü Yıldırım Yurdusev 2017 yılının genel bir değerlendirmesini yaparak gıda kontrol ve denetim hizmetlerinde karşılaşılan sıkıntılardan bahsetti. İl genelinde uygulamalarda birlikteliği sağlamak amacıyla görüş ve önerilerde bulundu. 26.01.2017 tarihinde yürürlüğe giren Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği ile mevzuatta meydana gelen değişikliklere dair Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Mühendis Ayşe Uğur sunum yaptı.